מאת: נופר בשירי, רכזת גיוס טכנולוגית

בדרך למשרה המובטחת, יש לא מעט מכשולים שצריך לצלוח. בזמן ראיון העבודה עשויים לשאול אתכם בנוגע לציפיות השכר. הרבה נאלמים בשלב הזה. כיוון שמצד אחד אף אחד לא מעוניין לנקוב בשכר נמוך מדי, וכך למתג את עצמו כשווה פחות מהנהוג בשוק, מצד שני, אם תנקוב בשכר גבוה מדי - אתה עלול שלא להתקבל כלל.

תשובות שגויות לשאלה זו:

מרואיין שמנסה להתחמק באלגנטיות מהשאלה ינסה לענות תשובות כמו: מה שנהוג בשוק העבודה / אני גמיש או כל תשובה אחרת לא וודאית. תשובות אלו לא עונות על השאלה של המראיין, לרוב המראיין לא יצא מרוצה מהתשובה. הוא כנראה יתעקש וישאל שוב או שהוא יסיים את הריאיון כשאין לו את מלוא האינפורמציה שהוא צריך והוא יכול לא להמשיך בתהליך מהסיבות הלא נכונות.

מרואיין שמספר שבמקום העבודה הקודם שלו הוא הרוויח הרבה יותר אך מבין שכאן ירוויח פחות ומודיע שזה לא יהווה מכשול כי אין לו בעיה לעבוד גם עבור שכר נמוך יותר מדובר בתשובה מתפשרת, עם כל הכבוד לניסיון התעסוקתי, למוטיבציה יש חשיבות גבוהה לא פחות. היא זו שתעזור לעובד לצלוח את כל הקשיים והאתגרים שיזמן לו התפקיד. מכאן, מי שמעביר למראיין תחושה שמדובר בפשרה - לא יצליח למכור את עצמו בראיון עבודה.

 

מרואיין שלא יהסס ויפסוק בהחלטיות רבה סכום מדויק כולל תנאים ספציפיים, לדוגמה: "אני רוצה 15K, פלוס קרן השתלמות ו-2 ימי חופשה בחודש" / "אני לא יוצא מהבית, בשביל פחות מ…" / "המינימום שאני מוכן לקבל זה..". טוב מאוד לדעת מה אתם רוצים, אבל נחרצות רבה מדי עשויה להרתיע את המראיין ולגרום לו לחשוב שאין טעם לדבר אתכם אפילו על שקל אחד פחות. חוץ מזה, שגישה כזו משדרת יוהרה ולא הכי נעימה לאוזן.

מרואיין שינסה לגלגל את השאלה לצד השני, כדי להבין כמה הוא מעוניין או יכול להציע עבור התפקיד. טקטיקות נפוצות: מה המשכורת ממוצעת אצלכם? / כמה אתם משלמים? / על כמה אתם חשבתם? וכדומה. אף אחת מהתשובות למעלה אינה יעילה ולא תספק את המראיין.

התשובות הנכונות

יש לעשות שעורי בית - במקרים רבים ניתן לברר את טווח המשכורות הנהוג בחברה ובתפקידים ספציפיים. אפשר לפנות לטבלאות שכר וכך לנקוב במספר הגיוני ומקובל, וגם תדעו שאתם אכן מציינים ציפיות שכר שביכולת המעסיק לשלם.

להראות גמישות מסוימת - כדאי להראות לצד השני שהשכר לא עומד בפני עצמו, אלא כעוד פרמטר שמצטרף לאתגר. בנוסף, יש לדבר גם על תנאי ההעסקה, שהם פרמטר לא פחות חשוב מהשכר.

להיעזר בשכר הקודם ככלי במו"מ.

אם התהליך הוא דרך חברת השמה, נסו להיעזר ביועצת ההשמה.

בהצלחה! 🙂

אנו מזמינים אותך ליהנות מעוצמת

הגיוס הממוקד